Centre d'Estudis Vilassarencs

Ha mort Damià Bas, historiador i cronista oficial de Vilassar de Mar

vilassardemar.info | 05 gen. 2017

Ahir, dimecres 4 de gener de 2017, a l’edat de 85 anys, va morir Damià Bas i Macià, historiador i cronista oficial de Vilassar de Mar.

La vetlla té lloc al tanatori del Casal de Curació de Vilassar de Mar i la cerimònia del funeral serà demà divendres dia 6 de gener a les 10:30h a l’Església parroquial de Vilassar de Mar.

El Centre d'Estudis Vilassarencs (CEV) organitza una taula rodona per aprofundir en els fonaments històrics de la festa de La Rierada

vilassardemar.info | 22 jun 2016

El CEV que va promoure i motivar el contingut "històric" de la festa de La Rierada ha decidit emprar el seu tradicional acte de Festa Major per donar contingut científic i rigor històric a la festa amb una taula rodona. 

Èxit d'assistència en l'acte de presentació de Singladures 32 i d'homenatge a Josep Fornas

vilassardemar.info | 01 febr. 2016

La Sala Carrau es va omplir el passat divendres 29 amb motiu de la presentació del darrer número de "Singladures, revista d'història i patrimoni cultural de Vilassar de Mar i el Maresme". En l'acte coincidiren dues efemèrides notables l'escaiença del 30è aniversari de la capçalera i l’anunci dels actes del 10è aniversari del Centre d'Estudis Vilassarencs.

El CEV presenta aquest divendres el número 32 de la Revista Singladures

vilassardemar.info | 27 gen. 2016

El proper divendres 29 de gener a les 19.30 a la sala Roser Carrau tindrà lloc la presentació del número 30 de la revista "Singladures" editada pel Centre d'Estudis Vilassarencs

El professor Tom Harrington col·laborador del Centre d’Estudis Vilassarencs, guardonat amb el "Premi Josep M. Batista i Roca –Memorial Enric Garriga Trullols 2015"

vilassardemar.info | 17 nov. 2015

El passat dissabte 14 de novembre es va celebrar al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona el lliurament dels "Premi Josep M. Batista i Roca–Memorial Enric Garriga Trullols (XXVII edició)" que atorga l’Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana (Generalitat de Catalunya). per reconèixer la tasca dels catalanòfils i els catalans de fora per mantenir la presència catalana en el món i la cultura catalana a l’exterior. Un dels guardonats d’aquets 2015 ha estat el professor Tom Harrington.

Ha mort la vilassarenca Eulàlia Ramon i Ramon a l'edat de 84 anys

vilassardemar.info | 29 jul. 2015

El Centre d’Estudis Vilassarencs (CEV) ens notifica amb gran pesar que ha mort als 84 anys d’edat Eulàlia Ramon i Ramon gran col·laboradora de l’entitat des de la seva fundació l’any 2007.

L’Ajuntament ret homenatge a les filles de l’alcade i el primer tinent d’alcalde de la II República

vilassardemar.info | 30 jun 2015

L’Alcalde de Vilassar de Mar, el Sr. Damià del Clot, va rebre el passat dia 29 de juny de 2015 a Maria Corbera i Nativitat Cahué, filles de l’alcalde i primer tinent d’alcalde, respectivament, del primer consistori municipal triat democràticament durant la II República.