Demà dijous comença el cicle "Sardanes a la fresca" a Vilassar de Mar

vilassardemar.info | 01 jul. 2015

Demà dijous 2 de juliol a les 22h, comença el cicle “Sardanes a la fresca” a la Plaça de l’Ajuntament a les 22h amb la cobla Marinada.  

La Cobla Marinada és una de les formacions més actives del món sardanista, participan! a la majoria dels aplecs més prestigiosos que s'organitzen arreu de Catalunya i en un elevat nombre  d'audicions de sardanas. Fundada l'any 1981, compta amb més d'una quinzena d'enregistraments i diversos concerts a l'estranger. Ha estat dirigida per professionals destacats del món de la música com Joan Plch i Santasusana, Joan Josep Blay, Jaume Vilà, Jordi Molina, Francesc Benitez o Esteva Molero. Actualment el director titular és Tobías Gossmann.
Cal esmentar la seva reiterada presencia a diversos festivals de música i convencions, com el Festival Internacional Pau Casals, o les diverses actuacions al Palau de la Música Catalana,  L'Auditori, el Palau Reial de Pedralbes, al Palau de Congressos de Catalunya o a les caves Codorniu.

Enguany s’escau el cent-cinquantenari del músic, compositor i pedagog Enric Morera, per aquest motiu, la cobla Marinada inclourà en cada programa d’aquest estiu una sardana de l’autor per commemorar l’efemèride.

Programa dijous, 2 de juliol:
1- La nostra Roser - Enric Morera (150é aniversari del seu naixement)
2- Maria Franca - Manel Saderra-Puigferrer
3- Calella Vila Bella - Marc Timón
4- Mare - Martí Fontclara (compositor de la Marinada)
5- Font de la sardana - Jordi Pauli
6- Aprofitem els moments - Enric Ortí
7 - Colla laietans - Caries Santiago
8- Poncellina - Josep Saderra
9· El cant del batre - Josep Vicens Xaxu (grans èxits de la sardana)

Properes audicions a Vilassar de Mar:
Tots els dijous de juliol i agost a les 22h a la Plaça de l'Ajuntament, tret de dijous 30 de juliol que tindran lloc a la Plaça Vicenç Martí dintre les Festes del Barato.

Organitza: Amics de la Sardana de Vilassar de Mar