La necessitat d’Opinar

Ramon Iglesias | 09 jun 2015

Encara no fa tres setmanes que va entrar en funcionament el web www.vilassardemar.info (el .info), i tal i com dèiem en la primera nota publicada En marxa “vilassardemar.info” el nou portal informatiu de Vilassar de Mar el .info vol ser un lloc on, a part d’actualitat, hi càpiga també la reflexió, la opinió i la critica constructiva. Estrenem doncs, avui, l’apartat d’Opinió.

Fa 15 dies els vilassarencs, com la resta de vilatans de l’estat, vem estar cridats a les urnes per decidir el govern del nostre poble. Fa temps ja que bona part de la societat reclama que la democràcia no ha de ser només anar a votar cada 4 anys i que, per tant, ha d’augmentar el grau de participació ciutadana en la pressa de decisions d’allò que ens afecta a tots.

La reflexió ens porta a la opinió, i la opinió a la critica, a formar-nos una idea sobre qualsevol cosa que sigui qüestionable. Aquesta idea, en forma d’opinió, és el primer pas cap a la implicació i participació que ens permetrà, desprès, decidir.

I el segon pas és compartir. Compartir la nostra opinió per tal de donar la oportunitat a la resta de descobrir alguna cosa nova i de, si cal, qüestionar-la i discrepar-ne. Compartir i escoltar (o llegir) les opinions dels altres.

Aquí és on entra la secció d’opinió del .info, aquest espai dedicat a compartir les reflexions, opinions i critiques constructives, sobre diferents temàtiques i de la mà de diferents persones per tal de poder representar al màxim la diversitat.

És necessari opinar per desprès decidir, ja que si no decidim algú ho farà per nosaltres.

Ramon Iglesias
President del Centre Audiovisual i Tecnològic de Vilassar de Mar