Vilassar de Mar, Cabrils i Cabrera de Mar demanaran la declaració de zona catastròfica

vilassardemar.info | 15 oct. 2016

El passat divendres 14 d'octubre es van reunir a Vilassar de Mar els alcaldes de Vilassar de Mar, Cabrils i Cabrera de Mar, tres de les poblacions més afectades pels aiguats del passat 12 i 13 d’octubre. Tots tres han acordat demanar la declaració de zona catastròfica i sol·licitar ajuts econòmics a la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i a l’Estat. Aquesta decisió s’ha comunicat en una roda de premsa que ha començat amb el condol dels tres alcaldes per la víctima de la rierada.

Volem atendre aquesta situació excepcional i poder-la transformar en una situació normal i per això necessitem mitjans tècnics, econòmics i recursos dels que avui no disposem”, ha explicat Damià del Clot, alcalde de Vilassar de Mar. Lina Morales, alcaldessa de Cabrils, ha afegit que d’aquesta manera es podrà ajudar als particulars que han patit desgràcies pels aiguats. Jordi Mir, que ha apuntat que el balanç de la pluja podria haver estat pitjor perquè tres persones van ser arrossegades dins del mar a Cabrera de Mar i van poder ser rescatades a temps, ha aprofitat per enviar un missatge a la ciutadania perquè es faci cas de les senyalitzacions per evitar accidents.

Els tres alcaldes s’han emplaçat d’aquí a una setmana per avaluar tots els danys i poder quantificar les despeses ocasiones i a la setmana següent, per canalitzar tota la documentació.

Font: Ajuntament de Vilassar de Mar