Carla Gómez de l’INS Pere Ribot guanya els Premis Joan Monjo 2016, i Eloy Martínez i Armand Segarra s’enduen els premis accèssits

vilassardemar.info | 29 jun 2016

La IV edició dels Premis Joan Monjo a la recerca jove és va celebrar el passat 21 de juny de 2016 on Carla Gómez de l’INS Pere Ribot va obtenir el primer premi amb un treball titulat “Música i matemàtiques: Com sona la successió de Fibonacci?” consistent en relacionar la successió de Fibonacci i el nombre d’or amb la música. Per fer-ho Carla Gómez va explicar algunes de les tècniques compositives més importants i quines normes i criteris se segueixen a occident per fer una composició musical. A la part pràctica, potser la més espectacular, va ser la realització de diferents melodies amb els seus respectius acompanyaments i ritmes, totes elles seguint tant la successió de Fibonacci com el nombre d’or.

Guanyadora Premis Joan Monjo 2016

Eloy Martínez i Armand Segarra de l’INS Vilatzara i del INS Pere Ribot, respectivament van obtenir els accèssits amb sengles treballs, un relatiu a l’aplicació de realitat augmentada aplicada a una ruta sobre els principals punts d’interès patrimonials de Vilassar de Mar titulat “Rutes geolocalitzades a Vilassar de Mar” i l’altre sobre el possible rerefons mèdic que podria justificar els mites dels homes llop amb el títol “Homes llop: Llegenda fantàstica o realitat clínica”.

Accessits Premis Joan Monjo 2016

La particularitat d’aquesta IV edició dels Premis Joan Monjo a la recerca jove fou la ubicació, ja que se celebrà al Saló de plens de l’Ajuntament de Vilassar de Mar i no pas a la Biblioteca Ernest Lluch com tradicionalment s’havia anat celebrant en les edicions anteriors. Els organitzadors, el Centre d’Estudis Vilassarencs, el Centre Audiovisual i Tecnològic de Vilassar de Mar i el Grup d’Opinió de Vilassar de Mar van reafirmar la seva voluntat de seguir tirant endavant el certament, tot esperant que altres entitats i institucions s’hi sumin per fer créixer encara més els premis. La participació de l’Ajuntament també s’ha vist reforçada enguany i la regidoria d’ensenyament s’ha mostrat molt interessada i col·laborativa amb aquests premis.

Finalistes Premis Joan Monjo 2016
Els 6 finalistes als Premis Joan Monjo 2016


Tots els participants i organbitzadors acompanyats dels membres del jurat dels Premis Joan Monjo 2016

Podeu trobar tota la informació dels premis al seu web www.premisjoanmonjo.cat i a twitter amb el hashtag #premisjoanmonjo